Vinni-Rakvere talvejooks! I,II ja III etapp

Karmi talve selgroog on nüüd eeldatavasti murtud ning lähenev kevad toob palju päikest , vee sulinat ja värvikirevat tärkamist. Aga ka talvel on vaja tegutseda, ei ole aega talveuneks, ei puhkuseks, ei mingit slangimist.:)
 Tänan ennekõike Vinni-Rakvere talvejooksuseeria korraldajatiimi, kõiki, kes nendel etappidel abiks olid ning hoolitsesid selle eest, et tagada jooksuhuvilistele kolme etapiline võistlussari. Iga etapp oli omamoodi eriline, ilm näitas oma mitmepalgelisust ning ka seltskond lisas vürtsi juurde. Loodan , et teist aastat korraldatud talvejooksusari, saab sama ilusa jätku , nagu oli 24.ndal veebruaril toimunud teise etappi ilm. Lihtsalt super. Aga nüüd siis natukene enda etappidest:)
  Esimene etapp toimus 13. jaanuaril, olles kaks nädalat enne seda läbinud Laulasmaal 108 km , oli üks asi kindel, erilist tulemust sealt loota pole. Egas ma ei läinudki suurte ootustega, vaid pigem tempotreeningut tegema ning osavõttu nautima:) Võtsin ette 10 km etappi, tundus paras olevat,kuna organism oli siiski veel väsinud. Sain sellega ühele poole ajaga 42min31 sek ning selle tulemusega sain 6 nda koha. 10 km distantsi võtsid ette 25 ja maratonidistantsi 15 jooksusõpra.
  Teine etapp toimus meie Kalli Vabariigi sünnipäeval, 24.ndal veebruaril. Ilmataat tegi sünnipäeva puhul imelise kingituse ning jagas meile mõnusat päikselist talveilma. Kõik oli justkui nagu super- ilm, enesetunne, seltskond, rada , korraldus , aga kuidagi ei suutnud sammu pikemaks ajada ja tempot üles saada. Alaselg tegi liiga, ei kandnud nii hästi kui tavaliselt. Oleksin lootnud paremat tulemust , kui 41min15 sek, ja 9.koht. Sellel ilusal päeval oli kohale tulnud 10 km distantsile 29 ning maratoni distantsile koguni 19 jooksusõpra.
Polnud küll endaga päris rahul, aga ütleme nii, et oli kerge mõõnaperiood:)
  Kolmas etapp toimus 3 ndal märtsil, nädal pärast II etappi. Ilm oli võrreldes möödunud nädalaga nagu öö ja päev, tugev tuul, tuisk ning külmakraadid panid jooksulembelised ning ka korraldustiimi proovile. Võtsin seekord ette maratonidistantsi ning jäin oma otsusega rahule. Kulutasin 42.195 km läbimiseks siis 3h 31 min 13 sek ning olin kokkuvõttes teine , M vanusegrupis esimene:) Vähemalt koht oli parem kui kümne kilomeetri jooksul :) Natukene raskemates ilmastikutingimustes võtsid katsumuse ette 10 km distantsil 18 ning maratonidistantsil 12 sportlikku inimest:)

Need olid head kontrollvõistlused ning motivaatoriks tempotreeningutel. Nüüd siis treeningutelainele ning märtsi lõpus veel Otepää-Tartu jooksumaraton.
Aprilli kuus ei tea veel , kus võistlen ning Mai kuus osalen 24h jooksu EM ja MM i l Hollandis.
Loodan, et suudan parima vormi just sinna rihtida:)
Eks näis, eks paistab . Elame päev korraga, jookseme kilomeeter korraga:)

Päikest ning kevade ootusärevust!









Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!