EMV 10 000 m jooksus- tagantpoolt kolmas- kuni Mispo maastikumaraton- kolmas!

 Tere taas! 

 Ma ei ole 10 000 m jooksu EMV- s enda tulemuses üldsegi mitte pettunud. Kriitikud võivad leida, et kuidas sa saad rahul olla, kui sa oled 29 st startijast ja 27 st lõpetajast 26-s. Aga siinkohal tuleb tõdeda, et aeg mida ma jooksma läksin sai ületatud isegi varuga, st alahindasin enda võimeid:) Siinkohal ongi vaja mõista, et mis on sinu tase ja kuidas sa enda arengus edasi liikunud oled. Kui ma 7.ndal juunil sain Raplas esmakordselt enda kümne kiltsa rekordi alla 36 minuti, siis poolteist kuud hiljem kärpida sealt veel minut on minu jaoks väga oluline näitaja! Nii sai ka uus isiklik rekord 34:50 vormistatud! 
 Enne EMV sai veel läbitud Ebaveres Maastikujooksu sarja IV etapp, kus jäin üldjärjestuses teiseks, aga sarja koondtulemustes olen pärast nelja etappi üpriski veenvalt esimeses kohas kinni! Viimasel etapil sai joostud 6 km ajaga 22.50. Ütleme nii, et ega kerge ei olnud, võistlusgraafik on olnud tihe ning taastumiseks palju aega pole jätta saanud, aga kui pärast esimest ringi(3km) olid kohad pm jagatud, siis oli vaja vaid hoida ja mitte ennast täiesti tühjaks tõmmata, et EMV-ks ära taastuks. Tundub, et sai päris hästi planeeritud ja mingit jälge see kolm päeva hiljem Viljandis endast ei jätnud.
 Miks ma otsustasin joosta Mispo maastikumaratonil 21,1 km ja mitte Saadjärvel 17,5 km ? Kui aus olla, siis see väga raske otsus ei olnud, mõtlesime koos Viljariga, et kuna distantsid on ka üpris sarnased ja Eesti jooksjate koorekiht läheb Saadjärvele, siis miks mitte minna ja proovida Vändras kohta joosta. Nii ka läks, ja tõsi, Eesti tippjooksjad olid koondunud Saadjärvele ning minul oli võimalus korraks särada. " Poolmaratonis olid teistest selgelt üle piiritagused jooksjad.  Vene jooksja Juri Vinogradov sai maastikurajal tulemuseks 1.16.55 ning valgevenelane Aleksei Tsemodanov 1.20.02.  Cris Poll oli kolmandana kiireim eestlane (1.21.03)." ( Marathon100). Olen enda otsusega ja jooksuga rahul, sest kui ma oleksin olnud Saadjärvel, siis Mispo 21,1 km distantsil oleks esikolmik olnud välismaalt:) Sellised väiksed sähvatused ja mõnusad võistlused annavad enesekindlust ning motivatsiooni, et jälle edasi liikuda! 
 Koduklubi ProRunner kasvab jõudsalt, nii mõnigi tuttav on liitunud meie klubiga, ja täna sain lugeda, et meiega on liitunud ka tugev lätlanna Jolanta Liepina, kes pakub Eesti tippudele tugevat konkurentsi ning on mitmeid Läti meistritiitleid kogunud. Tere tulemast ja jõudu ning jaksu. 
 Kui vaadata nüüd natukene ettepoole, siis on kõikse tähtsam üritus SEB Tallinna maraton, see peaks näitama kui palju on selle kolme kuuga arengut toimunud ( SEB maratoni ajaks on möödunud enam kui kolm kuud sellest, kui otsustasin suured muutused ette võtta ning natukene kiiruslikku poolt arendada koostöös ProRunneri klubiga eesotsas Viljariga!) Sinna vahele mahub veel 4 maakonna jooksusarja etappi, Ööjooksu 10 km ja Ülemiste järve jooks. Kui Ööjooksul peaks tulema 10km uus rekord, siis on see minu jaoks midagi uskumatut, sest kolme kuuga teha kolm isiklikku 10 km jooksus on minu jaoks suur asi, arvestades seda, et senimaani ei ole tegu olnud pelgalt väikeste sekunditega. Aga kuna staadionil naeltega joostud isiklik on tõesti väga suur edasiminek, siis Ööjooksuks rekordile suuri panuseid ei pane, aga enda taseme vääriliselt tahan ülesse astuda. Kuna Ülemiste jooksu eelmine rekord jääb aasta taha, siis kindlasti seal tahan lõpetada uues minutis! 
 Elame ja jookseme päev korraga ja eks näis, kas vormikõver saab maratoniks enda tipphetke kätte või ei! 
 

Comments

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!