Kui esimene Vinni-Rakvere jooks oli seis kohutav, siis täna saab öelda, et enam ei ole nii kohutav!

 Hei sõbrad!

 Kui jaanuari 8.ndal päeval toimus esimene selle aasta Vinni- Rakvere talvejooksusarja 10km etapp, siis tuli tõdeda, et seis on päris hull ja siit saab vaid ülespoole minna. Täna toimus teine etapp ning kui enne starti peas mõtteid mõlgutasin, siis arvasin, et saab öelda, et seis on natukene vähem kohutav ja viimasel etapil saab öelda, et seis on peaaegu juba hea. Kuid tänane jooks näitas isegi paremat seisu, kui oleksin julgenud oodata. Seega tugev 3 tänasele jooksule.  Kui esimene etapp jooksin üpris sarnastes tingimustes 40.08, siis täna jooksin sama raja läbi juba 36.41 ga. Koht oli sama- kuues. Täna oli kohal päris tugev seltskond, mida tõestab fakt, et mina eelmise etapi kuuendada olin täna eespool kõigist viiest, kes esimesel etapil minust ees olid. Ehk lihtsamalt öeldes, eelmise etapi esimene oli täna seitsmes:) Comebacki teinud Ilja Nikolajev,  kes pärast kaheaastast võistluskeeldu ( lõppes 3. veebruaril) tuli ja võttis oma ära, sai esimese koha. Ilja kommentaari tänase võistluse kohta saate lugeda SIIT. Teisena lõpetas meestest Raido Mitt ning kolmanda koha sai Sander Jürs, kes edestas Dmitri Aristovit. Viiendana, ehk minu ees lõpetas Ats Sõnajalg, kes tegi veel eile tugeva trenni ja tänane jooks oli lihtsalt treeningeesmärgina tehtud. On hea tõdeda, et meie Vinni-Rakvere jooksule tulevad väga tugevad jooksjad enda seisu ja head tempojooksu tegema tugevad pikamaajooksjad.

 Kui nüüd enda jooksust rääkida, siis võrreldes eelmise etapiga oli seis nagu öö ja päev. Keskmine pulss 5 lööki madalam ja tempo 21 sek per km kiirem. Nagu ikka Eesti sportlastele meeldib öelda- siit on hea edasi minna:) Usun et sihikindla tööga ja heade asjade kokkulangemisel olen kevadeks saavutanud parima vormi ning rekordid värisevad uute ees. Nali naljaks, aga eesmärk on kevadest alates ikkagi erinevate distantside rekordid üle teha, sest nagu Andres Sune ütles, siis parimad aastad on veel ees. Tuleb selle nimel pingutada ja vaeva näha, et parimatel aastatel ka hea vorm saavutada:).

Eelmise hooaja raske lõpp ja pikem paus tuleb nüüd ära kasutada ja puhanuna uuesti end üles timmida. Usun, et koos Viljariga suudame selle töö tulemusteks realiseerida.

 Praegu on veel kahtluse all, aga välistatud ei ole, et enda kevadise maratoni teen ikka uuesti Riias, kus möödunud aastal tegin uue isikliku rekordi, mida ma sügisestel maratonidel ületada ei suutnud. Selles osas on vaja veel treeneriga asjad läbi rääkida. Ei ole see Riia suurem asi ajajooksmiseks aga kui paremat lahendust ei ole, siis on vähemalt hea võrrelda eelmise aasta ajaga. 2.35.00 võiks ju Riias ikkagi jalas olla, kui see lahendus peale jääb.

 Samuti on hetkel mõttes treeninglaager Portugalis, kuid selleks on vaja veel väga palju asju selgeks saada. Kui peaks juhtuma, et saangi oma esimese päris välislaagri teha koos klubiga, siis võib endale kindlasti ka natukene tugevamad eesmärgid seada. Aga selleks on vaja raha, töölt ära saada ja vaadata et midagi tähtsat samal ajal ei toimu, millest ilma ei saa jääda.

 Aga siis kui asjad täpsemalt paigas, siis saab ka täpsemalt kirja panna!

 Seniks palju tahtmist ja mõnusaid tegemisi! Nagu näha, siis on võimalik kuu ajaga ennast madalaseisust korralikult välja tuua!

 Tehke ikka enda heaks!

 Criso!

Comments

  1. Täna oli sul tõesti päris ilus jooksusamm ja hea minek. Edu eesmärkide täit(u)misel!

    ReplyDelete

Post a Comment

Popular posts from this blog

Blogi läheb ajutiselt kinni, Mõedaka nimejooksusarja panen ka kinni!

Haanja 100 ultra- kaua oodatud võit!

Soomes käidud, lahing peetud, organismile piisavalt puhkust antud ning nüüd kevade suunas!